Pellillinen mustikkapiirakkaa
elokuuta 12, 2017
Kaunista viikonloppua!
Ostin mustikoita, juu en kerennyt missään välissä
mennä itse keräämään.
Kuitenkin halusin saada makua pakastettua talvea varten,
joten mielelläni maksoin että sain mustikoita
ja mikä parasta perattuna.
Valmiina pakkaseen :)
Elokuuhun kuuluu todellakin
Pellillinen mustikkapiirakkaa
Tästä määrästä riittää hyvin suuremmallekin porukalle.
Tarjoilin nämä vaahtoutuvan vanilla kera,
joten maku oli todella mahtava.
Ainekset
- 250gmeijerivoita tai leivontamargariinia
- 8dlvehnäjauhoja
- 3 1/2dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 1 1/2tlsoodaa
- 2tlvanilliinisokeria
- 2dl piimää
- 2kananmunaa
- (1 tlkardemummaa)
Täyte
- 500gmustikoita (pakaste)
- 1rklperunajauhoja
Valmistus
- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon rasva.
- Jaa taikina kahteen osaan. Säästä hieman pienempi puoli pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita puuhaarukalla isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä, munat ja halutessasi kardemumma. (Taikina jää hieman paakkuiseksi, mutta se ei haittaa.)
- Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
- Sekoita mustikat ja perunajauhot keskenään. Lisää ne pohjan päälle.
- Ripottele pinnalle taikinamuruseos.
- Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi vaniljajäätelöä tai -kastiketta.
Ohje: K-ruoka
10 comments