Raparperimehua
heinäkuuta 10, 2015
Viimeisistä raparpereistä tein mehua
Raparperimehua!
Pullotin vanhoihin pulloihin ja voi miten ihanan kevyttä
tästä tulikin ja vielä todella helpolla :D
Maistattelin monella ja kaikilla oli sama fiilis!
Hyvä mä!
Maistattelin monella ja kaikilla oli sama fiilis!
Hyvä mä!
RAPARPERIMEHU
noin 5 dl valmista mehua
1 l raparperia paloina
5 dl vettä
1 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
Pese ja pilko raparperit kuorineen pieniksi paloiksi.
Mittaa kattilaan vesi ja raparperit ja anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia.
(Muista: älä sekoita jos haluat kirkasta mehua.)
Siivilöi mehu ja kaada kattilaan.
Siivilöi mehu ja kaada kattilaan.
(Muista taas: älä painele raparpereja vaan anna siivilöityä itsekseen, jos siis haluat kirkasta mehua.)
Lisää sokeri ja anna sen liueta mehun joukkoon.
Lisää sokeri ja anna sen liueta mehun joukkoon.
Lisää lopuksi sitruunan mehu ja jäähdytä.
Laimenna mehua veteen tai kuplaveteen.
Itse en käyttänyt sitruunaa ollenkaan, eikä mielestäni tarvinnutkaan :)
Ohjeen hain täältä
Pullot olen ostanut joskus
kirpparilta 1€ hintaan
kirpparilta 1€ hintaan
ja vaikka eivät olekaan suomalaisia keräilypulloja,
ovat aika ihanat :)
ovat aika ihanat :)
Makeita päivänjatkoja kaikille!
Marika´s ☆
17 comments