SYKSYN ALKU & TERASSIN SISUSTUS

syyskuuta 17, 2021

Heipparallaa,


Ensin meillä maalattiin melkein koko talo. Julkisivu sai uuden punaisen ja valkoisen maalipinnan sekä myös räystäät uusittiin. Tämä kun tehdään me hengessä asiat eivät ole heti valmiita. Ensinnäkin kun tekijöitä on me ja käymme molemmat täyspäiväisesti töissä, minä vielä vuorotöissä on aika välillä kortilla.

Punainen puutalo juuri huoltomaalattu ja räystäät vaihdettu uusiin.

Nyt meidän takapiha on ollut kovan kaivamisen ja myllerryksen kohteena useita viikkoja. Siinä missä sadevesijärjestelmät on meillä ollut päivityksen kohteena, eli uusimme talon rännejä. On yhtä tärkeää saada sadevedet kuin hulevedet hallitusti maan alla pois rakennusten lähettyviltä. Joten monen viikon pikku hiljaa kaivaminen on suurelta osalta saatu päätökseen. Sen huomaa varsinkin mustassa terassissa kuin terassin matossa. Kun tämä rouva on kuraisilla saappailla paahtanut menemään. Tässä yhtenä aamuna pikkuisen sateen siivittämänä menin pihaa siivoamaan ja samalla sykäyksellä sytyttelin kynttilöitä ja kuvasin teille terassia. 

Punaisen puutalon katettu terassin sisustus.
Kuvia ottaessa huomasin ettei punainen väri enää taittunut mihinkään vaan on kuvissa ja luonnossa juuri oikea puhdas punainen.

Elokuussa olin maalannut katetun terassin melkein kaikki pinnat. Kirjoittelin katettu terassi kuntoon maalilla jutun, jossa kävin läpi materiaalit joilla huoltomaalasin meidän terassin. Ainoastaan oven ja ikkunoiden smyygit jäi tällöin maalamatta. Mutta olen tyytyväinen aikaansaannokseeni ja lopputulokseen.

Kummallista kun aloittaa jonkun kunnostamisen on hetken niin sekaista ja sotkuista että meinaa järki mennä. Kuitenkin kun muistaa lopputulos palkitsee. Toki meillä nämä maalaus ja ränni projektit jatkuu sitten keväällä.

Punaisen puutalon katettu terassin sisustus

TERASSIN SISUSTUS

Silloin kun kaikki liikenevä energia menee ihan muuhun, silloin sisustamiseen jää se kaiken jalkoihin. Meidän terassin sisustus perustuu kaikesta mitä kotoa löytyy. Ainoastaan valaisimen olen kesällä uutena ostanut. Muuten mennään kaikella vanhalla. 

Punaisen puutalon katettu terassin sisustus

Pöytä on pihakalusteeksi maalattu vanha acazia puinen järjettömän painava pöytä joka on ollut meillä jo kahdeksan vuotta katetulla terassilla ympäri vuoden. Viime syksyn ja talven pöytä oli varastossa kun halusin pelkät rottinkikalusteet terassille. Ei toiminut meillä. Joten kannettiin pöytä takaisin. Tuolit ovat sään kestävät polyrottinkia, kuten myös valaisin.  Kuin uudet vaikka jo monta vuotta olleet katetulla terassilla. Puusohva on 1970 luvun levitettävä puusohva jonka kunnostin useita vuosia sitten. Sen jälkeen saanut olla tuossa. Joten terassin sisustus on melko "vanha".

Punaisen puutalon katettu terassin sisustus

ALKUSYKSY

On oikeasti ihan odotettu ja hiukan tuli takavasemmalta. Pikku hiljaa mennään kohti syksyä. Vaikka kynttilät ja lyhdyt lisääntyvät. Ja huomasin jo callunoiden tulleen kauppoihin. Yhden jo ostin terassin pöydälle. Kynttilä varastoa olisi täydennettävä, myös pihalle sopivilla kynttilöillä ja ehkä lisää tunnelmaa tuomaan, valoja voisi etsiä esille. Sekä kaikkea lämpöistä. Vilttejä ja taljoja ja ....

Nyt kuitenkin pitää kesää siivota pois pihalta ja antaa syksylle tilaa.
Syksy on kuitenkin omalta osaltaan todella kaunista aikaa, kaikkina punaisen ja vihreän sävyssä. Muutokset perennapenkissä sekä suuri pihlaja marjoineen ja huomasin vaahteran tiputtaneen jo ensimmäiset punaiset lehdet maahan.

Punaisen puutalon katettu terassin sisustus
Hurahdin näihin Marimekon siirtolapuutarha räsymatto astioihin.

Tämä on myös maanmuokkauksen kannalta hyvää aikaa. Kun saamme homman tehtyä loppuun ja pihan tasoitettua. Nurmikko alueelle uutta nurmikon siementä voisi laittaa jo itämään. Kostea maa antaa kasvulle vauhtia ja puutarhalta voisi jotain uutta istutettavaa hakea.

Ilma viilenee ja villasukat on pitänyt kaivaa esiin ja otin puikot esiin ja aloitin uusien villasukkien tekemisen itselleni. Värit ja sävyt hiukan muuttuu sisällä mutta muuten mennään melko tutulla tyylillä ja värillä.

Tykkäätkö sinä syksystä?

Saatat Pitää Myös

0 comments