90-LUVUN NOSTALGINEN SISUSTUS NYKYAIKANA

huhtikuuta 08, 2024

A i t o vintage Hanhisalon kutomon ryijy suoraan 90- luvulta.

En uskonut tämän päivän koittavan ja laittavani ryijyä olohuoneen seinälle, mutta niin vain kävi ja olen rakastunut, aivan täysin ja ehdottomasti 🤎🤍

A i t o vintage Hanhisalon kutomon ryijy suoraan 90- luvulta.
Hanhisalon kutomon ryijy suoraan 90- luvulta

Varmasti ikäiseni siis keski-ikäinen :)muistavat nämä, joita oli useassa kodissa eri väreinä ja eri kuvioina, kukkia tai lintuja.

Itselläni jäin miettimään onko tämä edes oikein päin 🙈 Trio jäätelöä muistuttavat sävyt sopivat aivan täydellisesti meille. Mukana oli myös nämä aidot mäntytangot joilla laitoin seinään.

Hanhisalon kutomon ryijy.
90-luvulla suosittiin myös isoja viherkasveja.

Seinävaate, ryijy, puoliryijy vai seinätekstiili, toisilla on makrame tai matto mutta onhan tämä nyt aika nami😍 
Vai oletko mun kanssa samaa mieltä? Ai niin tämä ei maksanut yhtään mitään.
Näin kirjoittelin instagramiin ja voi että olen vieläkin aivan haltioitunut tuosta.
En nuorena kotoa lähtiessä olisi voinut kuvitella että 30- vuotta myöhemmin olen näin haltioitunut tästä. 

90-LUVUN SISUSTUS NYKYAIKANA

Siinä missä 90-luvulla sisustettiin räväkkäästi väreillä sekä kylmillä kromin ja lasin yhdistelmillä. Sopii tämä nykyaikana pehmeään värien käyttöön ja rauhalliseen sisustukseen.  Osa nostalgisen sisustuksesta tulee varmasti jo 80- luvun kasariajalta ja jatkui 90- luvun ysärille. Nykyaikana löytyy vaikutteita molemmilta luvuilta. Osa jää elämään enemmän ja on niitä halutuimpia, osa vain kävi.

Mutta näinhän tämän kuuluukin mennä. Osa nostalgisesti tulee ja vie sydämen kuten nuo 90- luvun venetsiatuolit. Nämä on ihastuttanut jo minulla neljättä vuotta. Tai oikeastaan omistin tällaiset kauniit tuolit jo vuonna 1992. Meidän ensimmäisessä yhteisessä kodissa. Pöytänä oli se lasinen pöytä kromatuilla jaloilla. Nyt valkoinen pyöreä pöytä ja rottinkituolit ovat maittava yhdistelmä.

Venetsiatuolit sopivat nykyaikaiseen sisustukseen.
Venetsiatuolit sopivat nykyaikaiseen sisustukseen.

Rottinki, peilipinnat, kuivakukat, holvikaaret ja runsaat viherkasvit ovat tuttuja näkyjä tämän päivän sisustuksessa. Onhan nämä kaikki suoraan ysäriltä. Entäpä kasari aika? Löytyikö teiltä vesisänky?:D Tai CD- telineet ja kirjahylly? tai iso TV- taso. Kasarilta ja ysäriltä löytyy molemmilta vaikutteita sisustukseen.

Muistatko isot värikkäät viuhkat, joissa oli jotain maalattuna muistako? Itseltäni löytyi suuri makuuhuoneen sängynpäätyseinältä ja olihan sängynpääty myös kaarenmuotoinen.

Sisustustyylien sekamelska antaa uuden mahdollisuuden. Siinä missä 90-luku oli kotiaikaa on se sitä samaa myös nykyaikana ja silloin kodin sisustus tehdään sellaiseksi että siellä viihtyy ja nauttii olosta.

Pyöreä valkoinen pöytä ja venetsiatuolit.
Ruokailutilan kesäinen sisustus.

Venetsiatuolit saavat välillä useimmin talvella levätä ja kun aurinko alkaa paistamaan saapuu juuttimatot ja rottinkituolit sisustukseen. Yhdistelmässä viherkasvien kanssa nämä tuovat kesäistä keveyttä kotiin.

MUSTAKSI MAALATTU LUNDIA

Vahvasti myös Lundian mäntykalusteet ovat kuuluneet kasari ja ysäri aikaan. Mäntypuu itsessään huokuu tätä samaa aikaa. Tämä löytö löysi tiensä kotiini 2021 ja oli valmiiksi maalattu mustaksi ja on nyt teini pojan huoneessa. Uusi vanha Lundia työpiste. Lue tuolta lisää. Toki olemme ottaneet tästä työpöytätason pois ja näin tämä Lundian classic hylly sai lisä aikaa meillä. Toki tälle on paikka kun koti alkaa tyhjentyä.

Mustaksi maalattu lundia classic hylly.
Mustaksi maalattu Lundia 90- luvulta.

Tässä tämän hetken 90-luvun nostalginen sisustus nykyaikana. Uuden ja vanhan liitto on melko toimiva edelleen.

Saatat Pitää Myös

0 comments