JOULUKOTI 2023

joulukuuta 30, 2023

Heipparallaa,

Joulu on ohitse ja se sai muistelemaan ja laittamaan ylös millainen joulukoti meillä oli vuonna 2023. Harmillisesti minulla ei useinkaan ole järkkäriä kädessä vaan usein tulee laitettua helpommin kuvaa instagramiin kuin kirjoiteltua ja julkaistua blogiin.

RYMSTEERAAJA ISKEE

Kuten varmasti olette minua seuranneena huomanneet kuinka rakastan rymsteerausta ja tavaroiden siirtelyä. Olen tätä tehnyt pikku tytöstä lähtien. Huomasin kuinka sain itselleni kivan mielen tavaroita uudelleen järjestellessä ja tämä tapa on kulkenut mukanani koko ikäni. Oma koti on saanut tästä osansa ja Marjakujan blogiin olen tätä paljon kuvannut. Uudelleen järjestelyyn liittyy myös suursiivous ja pidän tätä samalla myös päänsiivouksena. Kun koti on järjestyksessä on helpompi elää elämää. 

Jouluinen sängynpääty.
Paperipussitähdet

Siitä lumipallo efektistä missä joulukuuselle tein tilaa olohuoneessa. Monta huonekalua siirsin varastoon. Mutta en minun pientä työpöytää. Sen siirsin makuuhuoneeseen. Tiedän ettei välttämättä ole hyvä asia että on tietokone makuuhuoneessa, mutta istun siinä melko harvoin nykyään. Tai istuisin jos malttaisin.
Ensin siirsin työpöytäni sängyn vasemmalle puolelle ja tämä toimi hetken hyvin. Meillä on tuossa seinässä tv ja katsomme iltaisin yhdessä jotain sarjaa ja minä en näe enää nykyään tekstejä näin kaukaa ilman silmälaseja.

Makuuhuoneen ruskea joulusisustus.

Joten nyt päätin kokeilla näin päin että työpöytä on sängyn oikealla puolella ja sänky on lähempänä tv:tä. Katsotaan kuinka tämä mahtaa toimia, koska tänään tämän paikan vaihdoin :)

Makuuhuoneen vaaleampi joulusisustus.

PIENI TIETOKONEPÖYTÄ MAKUUHUONEESSA

Eli makuuhuoneessa siirsin sängyn melkein toiseen reunaan huonetta ja niin kuitenkin että on vielä hyvä tila kulkea sänkyyn ja pois. Aiemmin sänky oli monet vuodet keskellä makuuhuonetta ja nyt siirron vuoksi tila avautui aivan erilailla.
No ensiksi sain tilan minun pienelle työpöydälle sekä tuolille. Ei läppäri paljoa enempää tilaa tarvitse. Enkä minä kirjottaessani postausta.

Olen usein miettinyt kun tarvitsen jotain kaunista katseltavaa kun annan ajatusten juosta että vain kirjoitan. Siksi olen usein ikkunan edessä. Kokeilin olohuoneessa myös nurkassa olemista ja en saanut siihen makua.
Nyt makuuhuoneen kaunis dahlia tapetti on myös inspiroinut kirjoittamaan ja kuvaamaan jälleen blogiin. Koska kyllä oma tila pitää olla kaunis. Lisäksi sain kauniin pioni kuvioisen hiirimaton joululahjaksi <3

Musta Vittsjö työpöytä läppärille.

Paperipussitähdet seinällä ja musta vittsjön työpöytä.

JOULUKOTI

Tähdet, tähdet. Ovat itselläni se mistä aloitan sisustamaan joulua, siitä todellinen joulunodotus saa alkunsa. Mutta myös kun alan keräämään joulua pois aloitan usein näistä tähdistä. Muualla on terävä kärkisiä tähtiä, paitsi makuuhuoneessa. Makuuhuoneessa on kolme itse tehtyä paperipussitähteä. Nämä ovat sopivan pehmeitä sängynpäädyssä roikkumaan ja näin nämä eivät häiritse yöunia.

Olen vieläkin aivan fiiliksissä kuinka kaunis kukkatapetti voi sopia sisustukseen kuin sisustukseen. Hiukan pelkäsin näin jouluihmisenä että tämä ei toimi. Mutta kuten huomaatte toimihan se.
Vieläkin voin vain katsella tätä kaunista seinää. Olen onnellinen että valitsin näin rohkeasti.

IKEAN BESTÅ

Sitten siirrytään olohuoneeseen. Jo muutaman vuoden palvellut tekokuusi näyttää kauniilta vain valkoisissa koristeissa. Samalla vaihdoin tv tason kokonaan valkoiseen tasoon. Tämä Ikean bestå taso on tästä monipuolinen kuinka ovia vaihtamalla tyyli muuttuu täysin. Olohuoneesta tuli paljon valoisampi kokonaisuus. Toki meillä vaihtui myös tuo korkea kaappi matalaan.

Olohuoneen joulusisustus ikea bestå ruskea tv taso.
Ikean bestå tummanruskea tv taso

Olohuoneen joulusisustus valkoinen bestå tv taso.
Ikean bestå valkoinen tv taso.

Sitten siirrytään keittiöön. Siirsin pienen pyöreän pöydän olohuoneeseen ja jatkettavan mustan keittiöön. Näin mahduimme kaikki syömään jouluruokaa saman pöydän ympärille.
Löysin vielä jouluksi ihanan ja (värikkään) Marimekon siirtolapuutarha pöytäliinan mutta siitä minulla ei ollutkaan kuvaa. Laitoin tuon värikkään sulkeisiin koska tämä on minulle aivan uutta että olen alkanut pitämään väreistä. Huih. Kaikki alkoi noista räsymatto astioista.

Keittiön joulusisustus musta ruokailuryhmä.
Joulupuuro kattaus

Valoja ja valonlähteitä tykkään paljon laittaa jo marraskuusta lähtien. Ihan pimeän ajan karkottamiseksi. Tämä jotenkin helpottaa marraskuun ja joulukuun pimeää mustaa ajan selviämistä. Tämän vuoksi tunnelmointi on tärkeää.
Mutta nyt kohti vuoden viimeisiä päiviä. Joten ollaan kuulolla ensi vuonna.
Minut löytää parhaiten IG @marjakuja tule mukaan.
Oikein ihanaa uutta vuotta <3

Saatat Pitää Myös

0 comments