TYYLIKKÄÄT NEULEET JOULUNODOTUKSEEN

toukokuuta 20, 2021

Maksettu yhteistyö

 Joulun lähestyessä jokainen varmasti vetää päällensä vähän lämpimämpää vaatetta, olipa kyseessä paksumpi ulkotakki tai lämpöiset villasukat kotona oleskeluun. Meillä ei kuitenkaan Suomessa ole yleensä tapana pukeutua mitenkään erityisen jouluisesti. Monet saattavat pukeutua hieman enemmän punaisiin vaatteisiin tai vetää pikkujouluissa päähänsä tonttulakin, mutta miksi emme käyttäisi vaatteita, joissa korostuvat muutkin joulun värit ja kuviot?

Jouluteemaiset vaatteet eivät ole lainkaan tavattomia monissa muissa maissa, joten nyt on hyvä aika pukeutua joulusesonkiin sopivalla tavalla myös Suomessa. Onneksi eräiden suomessakin toimivien verkkokauppojen valikoimaan on saapunut eräs joulunaikaan erinomaisesti sopiva vaate eli jouluneule.

Tämä vaate on valitettavan tuntematon monille suomalaisille. Onneksi jouluneuleisiin ja muihin jouluisiin vaatteisiin pukeutuminen on leviämässä maailmalta myös suomalaisten uusiin jouluperinteisiin. Jos et itse ole vielä törmännyt näihin upeisiin ja mieltä lämmittäviin vaatteisiin, nyt on hyvä aika tutustua.Mitä ovat jouluneuleet?

Vaikka jouluneuleet ja muut jouluteemaiseet asusteet eivät ole kovin tuttuja meillä päin, ne ovat kuuluneet muun muassa amerikkalaisten ja brittien joulunviettoon jo muutaman vuosikymmenen ajan. Ehkäpä olet huomannut, että esimerkiksi yhdysvaltalaisten 80- ja 90-luvun televisiosarjojen hahmot pukeutuvat usein värikkäisiin villapaitoihin, joita koristavat erilaiset jouluiset kuviot.

Jouluneuleeseen pukeutuminen ei tietenkään ole vain populaarikulttuurin hahmojen juttu, vaan monet muutkin juhlistavat joulua pukeutumalla lämpimään jouluneuleeseen. Villasta tai muusta lämpimästä materiaalista valmistettu jouluneule onkin mitä mainioin vaate takkatulen ääressä istuskeluun ja kotoisasta joulutunnelmasta nauttimiseen. Tavallisten neuleiden ja paitojen lisäksi kiireettömään oleskeluun sopivat myös esimerkiksi joulupyjamat ja muut jouluteemaiset oloasut.

Joissain maissa pukeudutaan myös ns. “rumiin” joulupaitoihin. Luit aivan oikein, tarkoituksena on sonnustautua mahdollisimman rumaan ja hupsuun neuleeseen. Yhdysvalloissa on jo vuodesta 2011 lähtien vietetty jopa rumien joulupaitojen omaa teemapäivää joka joulukuun kolmantena perjantaina.

Rumat joulupaidat ovat loistava asuste pikkujouluihin ja muihin joulunajan juhlallisuuksiin. Voit esimerkiksi järjestää ystävien, työkaverien tai perheen kesken illanistujaiset, joissa teemana on pukeutua mahdollisimman rumaan jouluneuleeseen. Älyttömimmän ja villeimmän joulupaidan omistaja on illan voittaja.

Jouluiset vaatteet koko perheelle

Jouluneuleet ja muut jouluiset asusteet ovat tietysti erinomainen lahjaidea kenelle tahansa. Erilaisia vaatteita on myynnissä useissa Suomessakin toimivissa verkkokaupoissa ja niiden valikoimista löytyy neuleita ja paitoja niin miehille kuin naisille. Myös lapset rakastavat upeita jouluneuleita. Vaikka lapset eivät tunnetusti yleensä juurikaan innostu vaatteista, jouluneule on pehmeä paketti, joka ei varmasti aiheuta pettymystä.

Millaisia jouluneuleet sitten oikein ovat.

 Tässä muutamia suosittuja kuvioita, värejä ja teemoja, jotka koristavat lämpöisiä jouluneuleita:

 

-        Värit. Jouluneuleissa ja muissa jouluisissa vaatteissa värimaailmaa hallitsevat erityisesti joulukuusen vihreä, joulupukin nutun lämmin punainen, piparkakun ruskea sekä puhtaan lumen valkoinen.

-        Kuviot. Jouluneuleissa on yleensä joko yksi suurempi kuvio tai jokin toistuva kuviointi, joka koristaa koko vaatetta. Paitoja koristavat usein piparkakut, lumihiutaleet, joulukuuset, lahjapaketit, tähdet ja monet muut jouluun liittyvät kuviot.

-        Hahmot. Joulun päähenkilö on tietenkin joulupukki. Ei siis ole ihme, että pukki itse komeilee monissa jouluneuleissa, seuranaan muut joulun hahmot, kuten tontut, porot ja lumiukot.

Saatat Pitää Myös

1 comments