Amerikkalainen juustokakku mustikoilla

toukokuuta 28, 2018

Piece of cake!

Noh, tein elämäni ensimmäistä kertaa
amerikkalaista juustokakkua.
Kaikki juustokakut on ollut mielestäni jotenkin niin hankalia,
etten ole aiemmin niitä tehnyt, mutta
se mitä olin pitänyt todella hankalana
ja vaikeana ei sitä sitten ollutkaan.

amerikkalainen juustokakku mustikoilla myllyn paras

Pakkasessa oli mustikoita, joista olisi hyvä päästä eroon,
että saa tuoreilla mustikoilla taas täyttää pakastinta.
Ja jotain hyvää teki mieli, joten...

Ohjeena käytin Myllyn Parasta murotaikina pussin ohjetta
sama ohje on tämä

amerikkalainen juustokakku mustikoilla myllyn paras

amerikkalainen juustokakku mustikoilla myllyn paras


Valmistusohje

Ota taikina sulamaan vajaa tunti ennen käyttöä tai sulata hitaammin jääkaapissa. Levitä taikina irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle, jonka päällä on kerros leivinpaperia tai voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa tuorejuuston sekaan ranskankerma, sokeri ja maissi- tai perunajauhot. Vispaa munat yksitellen joukkoon, sekoita mukaan lopuksi sitruunamehu. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla kakkua n. 50-60 minuuttia ja piirakkaa n. 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ainakin 2 tuntia. Mikäli teit juustokakun irtopohjavuokaan, irrota se tarjoilualustalle. Levitä tuoreet marjat kypsän kakun/piirakan päälle. Valele nauhana päälle kinuskikastiketta.
amerikkalainen juustokakku mustikoilla myllyn paras

Piece of cake!
Pala kakkua ole hyvä vai oliko se helppo nakki!
Love,

Saatat Pitää Myös

11 comments